ONZE DIENSTEN

FYSIOTHERAPIE

De fysiotherapeuten bij Evolution Fysiotherapie zijn deskundig op het gebied van houding en bewegen.

Met behulp van de nieuwste
inzichten en technieken in de fysiotherapie zorgen wij ervoor dat u weer optimaal kunt functioneren.

OEFENTHERAPIE

Een belangrijk aspect van de behandeling is het versterken van  spiergroepen die gerelateerd zijn aan de klacht.

De fysiotherapeut biedt  hiervoor specifieke oefeningen aan. Deze oefeningen hebben ook tot doel  de beweeglijkheid van  gewrichten, de coördinatie en de algemene conditie te verbeteren.

DRY NEEDLING

Dry Needling is een specialistische techniek in de fysiotherapie. Fysiotherapeuten scholen zich in de Dry Needling methode middels een aantal cursussen.
De methode is een onderdeel van een normale fysiotherapeutische behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor Dry Needling hieronder.

ECHOGRAFIE

Een echo of echografie is bij de meeste mensen bekend door het zichtbaar maken van een ongeboren baby tijdens de zwangerschap.

Maar ook voor de fysiotherapeut is deze techniek een prima hulpmiddel. Echografie kan namelijk heel goed worden gebruikt om spieren, pezen, kapsel,  banden, zenuwen en bloedvaten weer te geven.

MEDICAL TAPING

Medical Taping is een veel voorkomende behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale elastische tape. De tape ondersteunt de spieren en gewrichten zonder ze te beperken.

Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de pijnsensoren die onder de huid liggen minder, waardoor de pijn afneemt

DIABETES

Heeft u diabetes? Wilt u fitter door het leven gaan? Op een professionele en verantwoorde manier sporten?  Dan is het programma van ‘Baas over eigen Suiker’ iets voor u! Het programma is samengesteld in samenwerking met verschillende huisartsen in Amsterdam Oost en met diëtistenpraktijk Renate de Schaap.

GOLDENSPORTS

Een programma voor 65+ om op een verantwoorde manier lekker in de buitenlucht te bewegen. Denk maar aan hockey, mini-tennis, oefeningen met elastieken, buiten fitness en andere spelen of sporten.

De trainingen worden aangepast aan elk niveau en aan ieder persoon.Meer weten over kosten en tijden?
Klik hier voor ons informatiebulletin.

MANUELE THERAPIE

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast
Binnen ons aanbod zit ook nog de healt check, bedrijfsfitness  etc. Wilt u meer weten over deze of andere  diensten?  Download dan ons informatiebulletin.