oefentherapie

Behandeling patient
Bij bewegingsklachten en sportblessures denkt men vaak als eerste aan fysiotherapie. Maar als die klachten blijven terugkeren, is er meer aan de hand. Ze kunnen te maken hebben met de manier van bewegen of iemands levensstijl. Het behandelen van deze klachten met alleen fysiotherapie levert dan meestal geen duurzame resultaten op.
Oefentherapie behandelt klachten die samenhangen met verkeerd gebruik van spieren en een onjuiste lichaamshouding. Vaak is dit het gevolg van een verkeerde manier van bewegen.

De therapeut geeft u oefeningen, waarmee u zelf aan de slag gaat. Deze zijn bijvoorbeeld bedoeld om de coördinatie van spiergroepen te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan het aanleren van het aanspannen van de buikspieren bij bepaalde bewegingen en daarmee de rugspieren ondersteunen en ontlasten.
De therapeut ondersteunt u en geeft tips en adviezen over hoe u nieuwe klachten kunt voorkomen.

Bij het oefenen kan gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen zoals "resistant bands". Dit zij elastieken die beschikbaar zijn in verschillende weerstandsniveau en helpen de spieren te versterken. Maar ook kan gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur.

Oefentherapie vraagt betrokkenheid en inzet van de patiënt en kan alleen slagen als de patiënt bereid is om deze te leveren.
medical taping
Medical Taping
echografie
Echografie
dry needling
Specifieke Training
Het Team
OEFENtherapie nodig?
Neem contact met ons op. Wij helpen u van uw klachten af.