ONZE PARTNERS

Evolution Fysiotherapie werkt samen met een andere organisaties. Met deze samenwerking versterken wij elkaars positie en kunnen we onze klanten optimaal van dienst zijn . Wij streven er naar een zo groot mogelijk netwerk op te bouwen met andere organisaties om aan alle wensen van onze cliënten te kunnen voldoen.
Evolution Fysiotherapie en Duofit
Samen met de patiënten uit onze praktijk in Amsterdam Oost traint Evolution Fysiotherapie bij de sportschool Duofit. Wij gebruiken de ruimte voor revalidatie en het begeleiding bij fitness en cardio trainingen. Na de revalidatie is het mogelijk om hier zelf verder te trainen. Trainers van de sportschool kunnen, indien nodig, in de behandeling ondersteunen.

Duofit is een sportcentrum in Amsterdam Oost, gelegen op het terrein van de Jaap Eden ijsbaan. Het  centrum bestaat ca. 16 jaar en heeft momenteel zo’n 15 werknemers in dienst met meer dan 650 leden.

Duofit biedt o.a. fitness, groepslessen, fysiofitness, voedingsbegeleiding en massages aan. De missie van Duo-fit is: "het aanbieden van kwaliteitsbegeleiding op het gebied van gezondheid en fitness in een vriendelijke en laagdrempelige omgeving".

Duofit is: “voel je thuis, voel je fit!”

Voor meer informatie kijk op de website: www.duofit.nl
FITNESSCENTRUM
ZWANENBURG
Evolution Fysiotherapie is ook gevestigd in Fitnesscentrum Zwanenburg. De sportschool is de perfecte plek om te revalideren. Elk mogelijk fitness hulpmiddel in de sportschool  kunnen wij gebruiken om het revalidatieproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Sporters die blessures hebben kunnen bij ons terecht voor het behandelen van deze klachten.

Naast het behandelen van klachten kunnen sporters bij ons een preventieve training volgen. Met preventieve training willen wij de meest voorkomende en lastigste blessures voorkomen op uw sportgebied!

In de sportschool geven wij verschillende trainingsgroepen onder andere: Diabetes training, medische fitness en kantoor fitness.

Fitnesscentrum Zwanenburg biedt u veel meer, van zelfstandig fitnessen tot groepslessen. Van zumba en spinning tot pole-fitness en MMA. Fitnesscentrum Zwanenburg (tussen Amsterdam en Haarlem) is een bijzonder fitnesscentrum. U kunt  terecht voor heel veel verschillende trainingen en workshops. Ze bieden u daarbij een ontspannen sfeer. En ruimte voor sporters op ieder niveau van beginners tot topsporters met wereldfaam.

Bij Fitnesscentrum Zwanenburg is er respect voor iedereen. Kom eens kijken wat U in dit sportcentrum nog meer kunt doen!
Evolution Fysiotherapie en Dietistenpraktijk Renate Schaap
Veel behandelingen zijn niet compleet zonder een gezonde voeding. Gezonde voeding helpt het herstellend vermogen zo optimaal mogelijk te maken.

Ons diabetes programma zou niet compleet zijn zonder diëtiste. Gezonde voeding in combinatie met bewegen helpt de bloedsuikerspiegel te verbeteren en zo de klachten van de diabetes te verminderen.

Het diabetesprogramma wordt samen gegeven met Diëtistenpraktijk Renate de Schaap.  Een intensieve samenwerking verhoogt het resultaat van de behandeling
Evolution Fysiotherapie en TOS-Actief
Op woensdagavond, van 19:30-20:30 uur, is een therapeut van Evolution Fysiotherapie aanwezig op de voetbalclub voor een inloopspreekuur. Hij/Zij  is aanwezig voor het onderzoeken, verzorgen en behandelen van leden van T.O.S. Actief. Voor de aanvang van de wedstrijden van het eerste van T.O.S. is hij/zij aanwezig om spelers zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd.

Op afspraak is het mogelijk dat de therapeut langs komt op de club op andere tijden dan de woensdagavond. Trainers en coaches kunnen een afspraak maken om meerdere teamspelers te laten behandelen, een team training te geven of advies te geven aan coaches en trainers.
Zo kan de therapeut aan trainers leren hoe zij een goede/volledige warming up en cooling-down kunnen geven. Of kunnen tips gegeven worden tijdens een training.

Wanneer spelers langdurig behandeld moeten worden is dit mogelijk op de praktijk in Amsterdam Oost. Spelers zijn van maandag tot zaterdag welkom voor behandeling om zo spoedig mogelijk weer op het veld te staan.
Tegenwoordig willen wij klachten liever voorkomen dan genezen en daarom doen wij veel met preventief trainen. Preventief trainen betekent dat er getraind wordt om de kans op de meest voorkomende klachten te verkleinen.  Heb jij of een teamgenoot vaak last van blessures? Dan kunnen deze trainingen uitkomst bieden.

Veel voetballers maar ook personeel, de trainers en de coaches hebben zich al succesvol laten behandelen en kunnen hun taken bij T.O.S. weer goed uitvoeren.  Kom langs op het woensdagavond inloop spreekuur of maak een afspraak.
Evolution Fysiotherapie en Versolution
In onze fysiotherapiepraktijk in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer zijn ook twee arbo-artsen gevestigd. Cliënten van deze arbo-artsen kunnen doorverwezen worden naar Evolution Fysiotherapie.

Doordat de arbo-arts intern zit is overleg gemakkelijk en kan het behandelproces goed gepland worden. Cliënten van Evolution Fysiotherapie kunnen, in overleg met hun werkgever, ook gebruik maken van deze arbo-artsen. Vaak werkt een bedrijf al samen met  een arbo-arts dus vraag dit na bij uw werkgever.

Wilt u als bedrijf  een efficiënte en effectieve verzuimoplossing met ervaren bedrijfsartsen, een goed registratiesysteem en een heldere bedrijfsfilosofie? Kijk dan eens op de website van Versolution en Arbo-advies.
Evolution Fysiotherapie en  VV Zwanenburg
Iedere dinsdagavond en vrijdagavond tussen  19:30 uur en 20:30 uur is er een fysiotherapeut van Evolution Fysiotherapie aanwezig voor een inloopspreekuur bij VV Zwanenburg. In dit uur kunnen spelers  die last hebben van een blessure zich melden. Wij onderzoeken de klacht(en)  en geven advies.  Aan deze service zijn voor de leden van VV Zwanenburg geen kosten verbonden.

Indien  na het onderzoek blijkt dat er behandeling nodig is om de klacht te verhelpen, dan is er een mogelijkheid behandeld  te worden. De behandeling vindt plaats op de club of op de praktijk van Evolution Fysiotherapie. De praktijk van Evolution Fysiotherapie is gevestigd in Fitnesscentrum Zwanenburg, Domineeslaan 87 A 1161 BW Zwanenburg.

Bij een aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, worden de kosten voor de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. De fysiotherapeuten van Evolution Fysiotherapie zijn in contact met alle trainers en zullen er voor zorgen dat de speler weer zo snel mogelijk op het veld staat!
Evolution Fysiotherapie enKindercentrum Zwanenburg
In Zwanenburg werken wij samen met Kindercentrum Zwanenburg/Halfweg. In het kindercentrum is een kinderfysiotherapeut en een kinderergotherapeut aanwezig.

Kinderfysiotherapie is uitermate geschikt voor kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand. De kinderfysiotherapeut geeft adviezen en behandelingen aan baby's met een voorkeurshouding. De therapeut werkt samen met het kind aan evenwicht, balans, mikken/vangen, gedissocieerd bewegen en optimaliseren van spierkracht.
Kinderen kunnen moeite hebben met dagelijkse activiteiten door o.a. problemen in de fijne motoriek, grove motoriek of sensorische integratie (verwerken van zintuiglijke prikkels). Hierdoor kunnen schoolse vaardigheden, zoals schrijven, knippen, plakken maar ook aankleden, veters strikken, of plannen en uitvoeren van handelingen moeilijk zijn. Ook concentratie & taakgerichtheid zijn soms moeilijk.

Gekeken wordt hoe uw kind bepaalde activiteiten uitvoert en waar de problemen vandaan kunnen komen. Aan de hand van een intakegesprek en observatie zal in overleg met u en uw kind een individueel behandelplan worden opgesteld. Ook de leerkracht wordt hier vaak bij betrokken.

De behandeling kan thuis, op school of in de praktijk plaatsvinden. Samen met uw kind wordt gewerkt aan een zo groot mogelijke zelfstandigheid in dagelijks handelen. Dit kan betekenen dat uw kind beter kan meekomen in de klas en hierdoor meer zelfvertrouwen krijgt. Plezier staat voorop! De hulpvraag van het kind of van u als ouders staat centraal. Dit vormt altijd het uitgangspunt van de behandeling.
Evolution Fysiotherapie en NOVO Praktijk
In de regio Zwanenburg werken wij samen met Novo Praktijk. Novo praktijk versterkt onze therapie voor patiënten met voet problemen. De praktijk heeft veel kennis over voet, been, heup en rugklachten met betrekking tot het maken van steunzolen als ondersteuning in onze therapie.

Novo Praktijk heeft twee vestigingen: in Haarlem-Noord en in Haarlem-Zuidwest.

Kijk op hun website voor meer informatie: www.novopraktijk.nl
Samenwerken aan gezondheid!

Gezondheid en sporten zijn trending topics en zijn dus actueler dan ooit. Sportfondsenbad Amsterdam Oost en Fysiotherapie praktijk Evolution hebben de handen ineen geslagen en werken samen aan een uniek project in Amsterdam. Mensen met diabetes gezond en veilig laten bewegen in warm water. Diabetes is op dit moment de meest voorkomende aandoening in Nederland. Er zijn naar schatting 600.000 mensen met diabetes en er zijn meer dan 200.000 mensen die niet weten dat ze diabetes hebben!

Speciaal voor deze doelgroep kunt u gebruik maken van deze op maat gemaakte lessen. Tijdens de lessen wordt u begeleid door één  fysiotherapeuten en een zwemdocent die u in het extra verwarmde water oefeningen laat doen die bevorderend zijn voor uw gezondheid.

Deze samenwerking sluit naadloos aan op het bestaande programma “Baas over eigen suiker” bij Fysiotherapie praktijk Evolution. Met deze samenwerking bieden wij u een unieke kans om op een verantwoorde wijze te werken aan een gezonde toekomst.

Fysiotherapie praktijk Evolution en Sportfondsenbad Amsterdam Oost heten u graag welkom!