Revalideren na een operatie voor een nieuwe heup

De operatie waarbij u een nieuwe heup ontvangt, is erg ingrijpend. Door zo snel mogelijk na de operatie met gerichte fysiotherapie te beginnen, zorgen we ervoor dat u snel weer volledig gebruik kunt maken van uw nieuwe heup.

Stel hier uw vraag  Evolution Fysiotherapie:
  Specialist in heup revalidaties

  Een revalidatie traject bij Evolution Fysiotherapie is altijd een compleet traject. We begeleiden u vanaf de operatie (of al voor de operatie) tot aan het moment dat u 100% kunt vertrouwen op uw nieuwe heup.

  Dit hebben wij al bij honderden mensen mogen doen, waardoor we veel kennis en ervaring hebben kunnen opbouwen. Wij helpen u precies met wat u wel of juist niet moet doen, zodat u met vertrouwen aan de slag kunt gaan.

  Een gehele revalidatie na een nieuwe heup kan zo’n zes maanden duren. De spieren genezen vrij snel, maar het bindweefsel heeft wat langer nodig. Gedurende die tijd staan onze specialisten met al hun kennis en kunde tot uw beschikking. Samen met al onze faciliteiten.

  We starten altijd met een persoonlijk revalidatieschema, dat volledig op u en uw situatie is afgestemd. Gaandeweg de revalidatie stellen we dit bij op momenten dat dit nodig is. Zo bent u altijd verzekerd van de beste zorg.

  Revalidatie-nieuwe-heup-Evolution-fysiotherapie

  Voorbereiding op een nieuwe heup revalidatie

  In het ideale geval, starten we al met fysiotherapie voordat u wordt geopereerd. Dit doen wij omdat uw conditie voor de operatie ook belangrijk is. Hoe fitter en sterker u de operatie ingaat, hoe beter het herstel na de operatie verloopt. Het voorbereiden op de operatie kan op allerlei niveaus want alle kleine beetjes kunnen helpen. 

  Wij helpen u met een volledig op u afgestemd schema om de kracht, stabiliteit en het uithoudingsvermogen van heup en de spieren eromheen te trainen. We kunnen hier minimaal één maar zelfs ook drie maanden voor de operatie mee starten.

   

  Door drie maal per week te trainen, bent u optimaal op de operatie voorbereid. De training heeft drie doelstellingen die wij uitgebreid met u bespreken tijdens het eerste consult:

  • U weet wat de operatie inhoudt en hoe deze in zijn werk gaat
  • U weet hoe u met krukken moet lopen
  • Uw lichaam is in optimale conditie voor de operatie

   

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  Bij mijn eerste nieuwe heup ben ik fantastisch geholpen met de revalidatie van Evolution Fysiotherapie. Mijn andere heup moet ook binnenkort. Ik kijk er minder zwaar tegenop, omdat ik weet dat het goed gaat komen en dat ik eigenlijk best wel veel weer kan en geen pijn meer heb. Ernaar uitkijken doe ik niet, maar er tegenop kijken ook niet meer.
  Leen Meggels

  Fysiotherapie en herstel bij een nieuwe heup revalidatie

  U start direct na de operatie met revalideren. Daar wordt u door een fysiotherapeut van het ziekenhuis geholpen met bijvoorbeeld uit bed gaan en lopen op krukken. Op het moment dat u naar huis mag, dan staan wij voor u klaar! Wij komen namelijk bij u langs, zodat we laagdrempelig kunnen beginnen.

  Allereerst richten we ons erop dat u zich thuis weer kunt redden. Dat betekent dat we (verder) oefenen met lopen, zitten/opstaan en traplopen. We gaan er samen voor zorgen dat u de gewone dagelijkse dingen weer kunt uitvoeren. Daarna is het tijd voor de volgende stap.

  Want na enkele weken heeft u weinig pijn meer en is de wond netjes dicht. Dan kunnen we ons richten op het lopen met één kruk en nog meer aandacht geven aan zaken als zijwaarts lopen of achteruit lopen. We doen gezamenlijk oefeningen en u krijgt van ons oefeningen die u zelfstandig kunt uitvoeren. Op die manier bent u voortdurend aan het werken aan uw herstel.

  Op het moment dat u er aan toe bent, kunnen we weer een stukje opschuiven in de revalidatie. Net zolang tot u weer minimaal net zo sterk en fit bent als voor de operatie.

  nieuwe-knie-revalidatie-evolution-fysiotherapie

  Start uw revalidatie bij Evolution Fysiotherapie

  Er zijn verschillen in hoe snel en hoe goed het herstel verloopt. Wij zorgen er in ieder geval voor dat we samen het maximale eruit halen. Wat uw situatie of doelen ook zijn, wij helpen u bij het behalen. Niet voor niets hebben al honderden mensen eerder voor onze praktijk gekozen. 

  Tijdens de revalidatie heeft u onze volledige aandacht en expertise, samen met onze hulpmiddelen en faciliteiten. Dit betekent dat u automatisch gebruik kunt maken van nieuwe inzichten en ontwikkelen. Omdat wij altijd streven naar het verbeteren van onze zorg.

  Revalideren bij onze praktijk, betekent dat u wordt geholpen door echte professionals met een hart voor zorg, gezondheid en bewegen. Wat uw doel ook is, onze fysiotherapeuten staan voor u klaar!

  Team-Evolution-Fysiotherapie
  ×