Medical-taping

Medical Taping is een veel voorkomende behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale elastische tape. De tape ondersteunt de spieren en gewrichten zonder ze te beperken. Bovendien wordt door de liftende werking de druk op de pijnsensoren die onder de huid liggen minder, waardoor de pijn afneemt.

Stel hier uw vraag  Kinesiotape

  Deze tape heet kinesiotape. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

  Medical-Taping-Evolution-Fysiotherapie

  Achterliggende gedachte

  De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

  De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje:

  • De tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
  • Het ondersteunt het spierstelsel.
  Medical-Taping-Evolution-Fysiotherapie

  In tegenstelling tot de conventionele tapemethode

  In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering. Het principe is: Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.
  ×