Oefentherapie

Oefentherapie staat in het teken van het versterken van spiergroepen die zijn gerelateerd aan een bepaalde klacht.

Stel hier uw vraag  Fysiotherapie soms niet voldoende

  Bij bewegingsklachten en sportblessures denkt men vaak als eerste aan fysiotherapie. Maar als die klachten blijven terugkeren, is er meer aan de hand. Ze kunnen te maken hebben met de manier van bewegen of iemands levensstijl.

  Het behandelen van deze klachten met alleen fysiotherapie levert dan meestal geen duurzame resultaten op. Oefentherapie behandelt klachten die samenhangen met verkeerd gebruik van spieren en een onjuiste lichaamshouding. Vaak is dit het gevolg van een verkeerde manier van bewegen.

  Oefentherapie-Evolution-Fysiotherapie

  Oefeningen en tips

  De therapeut geeft u oefeningen, waarmee u zelf aan de slag gaat. Deze zijn bijvoorbeeld bedoeld om de coördinatie van spiergroepen, de bewegelijkheid van de gewrichten en de algehele conditie te verbeteren.

  U kunt hierbij denken aan het aanleren van het aanspannen van de buikspieren bij bepaalde bewegingen en daarmee de rugspieren ondersteunen en ontlasten. De therapeut ondersteunt u en geeft tips en adviezen over hoe u nieuwe klachten kunt voorkomen.

  Oefentherapie-Evolution-Fysiotherapie

  Hulpmiddelen

  Bij het oefenen kan gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen zoals “resistant bands”. Dit zij elastieken die beschikbaar zijn in verschillende weerstandsniveau en helpen de spieren te versterken. Maar ook kan gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur.

  Betrokkenheid patiënt

  Oefentherapie vraagt betrokkenheid en inzet van de patiënt en kan alleen slagen als de patiënt bereid is om deze te leveren.
  ×