Revalideren na een operatie voor een nieuwe knie

De operatie waarbij u een knie prothese krijgt, is een ingrijpende operatie. Hierdoor zit er ook een stevige revalidatie aan vast. Onze specialisten kunnen u hierbij begeleiden.

Stel hier uw vraag  Evolution Fysiotherapie:
  Specialist in nieuwe knie revalidatie

  Wanneer mensen bij ons revalideren bij een nieuwe knie, dan begeleiden wij u tijdens het gehele traject. Door het begeleiden van honderden cliënten, kunnen wij u op alle mogelijke manieren ondersteunen tijdens de revalidatie.   

  De tijd die u nodig heeft om te revalideren verschilt van persoon tot persoon. Meestal neemt het traject 3 tot 6 maanden in beslag. Gedurende die tijd staan onze specialisten met al hun kennis en kunde tot uw beschikking. Samen met al onze faciliteiten.

  We beginnen met een persoonlijk revalidatieschema, dat volledig op u en uw situatie is afgestemd en dat we aanpassen wanneer dit nodig is.

  nieuwe-knie-revalidatie-evolution-fysiotherapie

  Voorbereiding op een nieuwe knie operatie

  Voordat u geopereerd wordt aan uw nieuwe knie, beginnen wij al met fysiotherapie. Dit is de eerste stap naar de revalidatie. Het is namelijk zo dat hoe beter en sterker u de operatie in gaat, hoe beter u uit de operatie komt. En hoe sneller en beter uw knie uiteindelijk herstelt. 

  Wij maken een op maat gemaakt trainingsschema, zodat u de kracht en de stabiliteit van uw knie kunt trainen. Geheel afgestemd op uw mogelijkheden en op uw niveau. Hiermee beginnen we al enkele maanden van tevoren. Patiënten die ervoor kiezen dit niet te doen, doen namelijk maanden langer over hun herstel.

   

  Het doel van de fysiotherapie ter voorbereiding op de knie operatie, is dat u zo optimaal als mogelijk de operatie in gaat. Dit proces heeft drie doelstellingen die wij uitgebreid met u bespreken tijdens het eerste consult:

  • U weet wat de operatie inhoudt en hoe deze in zijn werk gaat
  • U weet hoe u met krukken moet lopen
  • Uw lichaam is in optimale conditie voor de operatie

   

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  Wat ben ik blij met de kunde, ervaring en expertise van het team van Evolution Fysiotherapie. Ik snap heel goed dat ze het druk hebben. Maar ondanks dat, krijg je veel aandacht, zijn ze met je begaan en willen merk je echt dat ze er blij van worden dat ze je bij elke behandeling weer een stukje beter hebben gemaakt. Ik heb nog een lange weg te gaan met mij knie, maar ik kan al veel meer dan ik had durven dromen.
  Kim Bekemaan

  Fysiotherapie en revalideren bij een nieuwe knie

  Het traject begint direct na de operatie. Dit doet u eerst in het ziekenhuis bij een fysiotherapeut die werkzaam is op de plek waar u geopereerd bent. U leert dan bijvoorbeeld in/uit bed gaan en traplopen. Zodra u naar huis gaat, nemen wij dit proces weer over. Wij kunnen het eerste deel bij u thuis doen, u hoeft dus niet de deur uit wanneer u hier nog niet aan toe bent.

  Ons eerste doel is om te zorgen dat u zich thuis weer zelfstandig kunt redden. We starten met looptraining en met voorzichtig belasten van de knie. In principe mag u weer belasten, maar wij zien in de praktijk dat dit vaak toch nog even op zich laat wachten.

  Zodra u zelfstandig naar de praktijk kunt komen, start de volgende fase van fysiotherapie in onze praktijk. In een periode van 3-6 maanden beginnen we met rustige oefeningen voor stabiliteit en bouwen we dit op naar volledige kracht, stabiliteit en belastbaarheid. 

  We volgen vier fasen, waarbij u van stukjes lopen naar volledig belasten gaat. Het doel van het revalidatie traject, is dat u minimaal weer zo sterk en fit bent als voor uw blessure.

  nieuwe-knie-revalidatie-evolution-fysiotherapie

  Start uw revalidatie bij Evolution Fysiotherapie

  Het herstel na het krijgen van een nieuwe knie is sterk afhankelijk van de persoon die revalideert. Wat uw situatie of doelen ook zijn, wij helpen u bij het revalideren. Net zoals we dit al voor honderden anderen hebben gedaan.

  Een revalidatie bij Evolution Fysiotherapie betekent dat u ons volle expertise en aandacht ontvangt. Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze revalidatiezorg, door mee te gaan met nieuwe inzichten en onderzoeken. Dit zorgt ervoor dat wij altijd een hoger niveau leveren dan wat in Nederland gebruikelijk is.

  Revalideren bij onze praktijk, betekent dat u wordt geholpen door echte professionals met hart voor zorg, gezondheid en bewegen. Wat uw doel ook is, onze fysiotherapeuten staan voor u klaar!

  Team-Evolution-Fysiotherapie
  ×