Revalideren na een voorste kruisband blessure

Het revalideren van een gescheurde kruisband of het revalideren na een kruisband reconstructie, is een intensief traject. Wij helpen u met persoonlijke begeleiding tijdens de gehele revalidatie.

Stel hier uw vraag  Evolution Fysiotherapie:
  Specialist in voorste kruisband revalidatie

  Wanneer u bij ons komt voor een voorste kruisband revalidatie, dan begeleiden wij u tijdens het gehele traject. Of het nu gaat om een ingescheurde kruisband of een kruisband die door een operatie opnieuw moet worden gereconstrueerd.

  Bij de revalidatie wordt u begeleid door een fysiotherapeut die ook zelf een voorste kruisband revalidatie heeft doorgemaakt. Naast veel kennis en ervaring, heeft uw therapeut dus ook in uw schoenen gestaan waardoor hij u nog beter kan begeleiden.

  Daarnaast beschikken wij over alle faciliteiten en werken wij volgens de nieuwste trainingstechnieken en behandelmethoden. Alle onze kennis en kunde staat tot uw beschikking. Hoe we dit precies gaan doen, bespreken we samen bij het opstellen van uw persoonlijke behandelschema.

  Voorste-kruisband-revalidatie-evolution-fysiotehrapie

  Voorbereiding op een kruisband operatie

  Voordat u geopereerd wordt aan uw voorste kruisband, beginnen wij al met fysiotherapie. 

  Dit is de eerste stap naar de revalidatie. Het is namelijk zo dat hoe beter en sterker u de operatie in gaat, hoe beter u uit de operatie komt. En hoe sneller en beter uw knie uiteindelijk hersteld. 

  Wij maken een op maat gemaakt trainingsschema, zodat u de kracht en de stabiliteit van uw knie kunt trainen. Hiermee beginnen we al 2-3 maanden van te voren. Patiënten die ervoor kiezen dit niet te doen, doen namelijk gemiddeld 2-3 maanden langer over hun herstel!

   

  Het doel van de fysiotherapie ter voorbereiding op de voorste kruisband reconstructie, is dat u zo optimaal als mogelijk de operatie in gaat. Dit proces heeft drie doelstellingen die wij uitgebreid met u bespreken tijdens het eerste consult:

  • U weet wat de operatie inhoudt en hoe deze in zijn werk gaat
  • U weet hoe u met krukken moet lopen
  • Uw lichaam is in optimale conditie voor de operatie

   

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  Na mijn operatie is het team van Evolution fysiotherapie eerst aantal keer bij mij thuis geweest. Ze nemen de tijd voor je en weten precies wat je aankunt en wat niet. Soms heb je het gevoel dat je op je max zit, en dan weten de mannen je toch te pushen naar net even meer. Binnenkort starten met revalideren in de praktijk. Heb er alle vertrouwen in.
  Desiree Menken

  Fysiotherapie en herstel na een voorste kruisbandoperatie

  Het traject begint direct na de operatie. Dit doet u eerst in het ziekenhuis of kliniek bij een fysiotherapeut die werkzaam is op de plek waar u geopereerd bent. Zodra u naar huis gaat, nemen wij dit proces weer over. Wij kunnen het eerste deel bij u thuis doen.

  Ons eerste doel is om te zorgen dat u zich thuis weer zelfstandig kunt redden. Wij leren u hoe u veilig thuis kunt bewegen en voor u zelf kunt zorgen. Ook leren wij u oefeningen die zorgen voor bewegelijkheid in de knie. Daarvoor komen wij bij u thuis en hoeft u dus niet naar de praktijk te komen omdat vervoeren nog niet gaat. 

  Zodra u zelfstandig naar de praktijk kunt komen, start de volgende fase van fysiotherapie in onze praktijk. In een periode van 9 maanden beginnen met rustige oefeningen voor stabiliteit en bouwen de dit op naar volledige kracht, stabiliteit en belastbaarheid. 

  Het doel van het revalidatie traject, is dat u minimaal weer zo sterk en fit bent als voor uw blessure.

  Voorste-kruisband-revalidatie-evolution-fysiotehrapie

  Start uw revalidatie bij Evolution Fysiotherapie

  Het herstel na een voorste kruisband reconstructie varieert tussen de 6-12 maanden. Patiënten die graag weer willen voetballen, tennissen, handballen, hockeyen etc. zijn ongeveer een jaar onderweg om terug te keren op hun oude sportniveau.

  Patiënten die niet sporten kunnen het in 6-9 maanden doen. De reden dat het herstel van een voorste kruisband reconstructie zo lang duurt heeft te maken met het aanpassingsvermogen van de nieuwe pees, het optrainen van de omliggende spieren en het sport specifiek trainen. 

  Het hangt er dus vanaf wat de patiënt wil doen met de knie. Wat uw doel ook is, onze fysiotherapeuten staan voor u klaar!

  Team-Evolution-Fysiotherapie
  ×