Revalideren na een meniscus operatie

Het is wetenschappelijk bewezen dat fysiotherapie zeer positief bijdraagt aan een goed herstel na een meniscus operatie. Door onze jarenlange ervaring en kennis zorgen wij ervoor dat uw knie weer net zo goed functioneert als voor het letsel.

Stel hier uw vraag  Evolution Fysiotherapie:
  Specialist in revalideren na meniscus letsel

  Wij begeleiden u het gehele traject. Hoe we dit doen? Dat is volledig afgestemd op uw wensen en uw situatie.

  Wij leren u wat u voorafgaand aan de operatie moet doen, wat er tijdens de operatie gebeurt en hoe we samen gaan zorgen voor een volledig herstel. Wij begeleiden u door het hele proces, zodat u straks weer alles kunt doen zoals u dat voorheen ook deed. Maar dan zonder pijn en zonder klachten!

  Om te beginnen met de meniscus revalidatie bij een fysiotherapeut is het goed om te weten wat de orthopeed precies gedaan heeft.

  Is de meniscus geheel of gedeeltelijk verwijderd ? of is de meniscus gehecht? Dit heeft invloed op de eerste fase. Doordat wij overleggen met uw operateur, zijn wij precies op de hoogte van uw situatie.

  Onze therapeuten zijn ervaren en betrokken en tijdens uw traject werkt u met vaste therapeuten. Daarnaast beschikken wij over alle faciliteiten en werken wij volgens de nieuwste trainingstechnieken en behandelmethoden. Alle onze kennis en kunde staat tot uw beschikking!

  Meniscus-Revalidatie-Evolution-Fysiotherapie

  Voorbereiding op een meniscus operatie

  Voordat u geopereerd wordt aan uw meniscus, beginnen wij al met fysiotherapie.

  Dit is de eerste stap naar de revalidatie. Het is namelijk zo dat hoe beter en sterker u de operatie in gaat, hoe beter u uit de operatie komt. En hoe sneller en beter uw knie uiteindelijk herstelt.

  Voordat de meniscectomie plaatsvindt, beginnen wij minimaal 1 maand maar voor het maximale resultaat zelfs 3 maanden voor de operatie met trainen. Want wat wij weten uit ervaring en uit onderzoek, dat hoe beter getraind u de operatie in gaat, des te beter u er weer uit komt. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat het minder moeite kost om de knie en de spieren eromheen na de operatie weer op te trainen en dat u sneller hersteld bent.

  Wij zullen samen met u een oefenschema opstellen dat u deels thuis en deels met ons in de sportschool gaat uitvoeren.

   

  De oefeningen die wij gaan doen zijn bedoeld om de kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen van de spieren in de knie, bil, buik en onderbenen te trainen.

  Het doel van de fysiotherapie ter voorbereiding op de voorste kruisband reconstructie, is dat u zo optimaal als mogelijk de operatie in gaat. Dit proces heeft drie doelstellingen die wij uitgebreid met u bespreken tijdens het eerste consult:

  • U weet wat de operatie inhoudt en hoe deze in zijn werk gaat
  • U weet hoe u met krukken moet lopen
  • Uw lichaam is in optimale conditie voor de meniscusoperatie

   

  Testimonials

  Hoe ervaart men onze zorg?

  Tijdens voetbal meniscus gescheurd. Na een opratie bij Wesley en zijn team gerevalideerd. Wat een kunde en expertise. Met de behandeling voelde ik mij sterker worden.
  B. Bresijn

  Fysiotherapie en herstel na een meniscus operatie

  Na de operatie mag u uw knie direct deels of geheel belasten. De exacte belasting die uw knie mag hebben, is afhankelijk van het type operatie. Wij leggen u exact uit wat dit voor u betekent, zodat u precies weet wat u wel en niet mag doen. 

  De eerste tijd zult u op krukken moeten lopen, hoe lang dit duurt. Is opnieuw afhankelijk van het type operatie dat u heeft ondergaan (meniscus hechten of deel verwijderen). Wij helpen u bij het leren gebruiken van uw krukken, zodat u deze goed gebruikt en uw knie op de juiste manier belast. 

  Wij leren u hoe u veilig thuis kunt bewegen en voor u zelf kunt zorgen. De eerste oefeningen kunnen we ook bij u thuis doen, wanneer het nog niet mogelijk is om naar onze praktijk te komen. Wij leren u oefeningen die zorgen voor bewegelijkheid in de knie en het versterken van de spieren.

  Omdat de knie na het hechten van de meniscus niet volledig mag buigen, helpen wij u bij het doen van juiste oefeningen op de juiste manier.

  Zodra u zelfstandig naar de praktijk kunt komen, start de volgende fase van fysiotherapie in onze praktijk. In een periode van 3 tot 6 maanden beginnen we met rustige oefeningen voor stabiliteit en bouwen we dit op naar volledige kracht, stabiliteit en belastbaarheid.

   

  Meniscus-Revalidatie-Evolution-Fysiotherapie

  Het doel van het revalidatie traject, is dat u minimaal weer zo sterk en fit bent als voor uw blessure. Dit betekent een knie die volledig kan buigen en strekken, volledig stabiel is en net zo veel belasting aankan als uw andere knie.

  Start uw revalidatie bij Evolution Fysiotherapie

  Het herstel na een meniscus reconstructie varieert tussen de 3-6 maanden. Patiënten die graag weer willen voetballen, tennissen, handballen, hockeyen etc. zijn ongeveer een half jaar onderweg. Dit gaat iets sneller bij een meniscus waar een deel van is verwijderd, dan bij een meniscus die is gehecht.

  Met name sporten waarbij draaibewegingen en diepe squats worden uitgevoerd, vragen een volledig afgeronde revalidatie. Wij richten de revalidatie zo in, dat u verantwoord weer kunt gaan sporten. Dit betekent dat wij de revalidatie afstemmen op uw situatie en uw lichaam want iedere revalidatie is maatwerk.

  Team-Evolution-Fysiotherapie
  ×