Revalidatie &
Herstel

U bent geopereerd of moet geopereerd worden. Geen zorgen, wij gaan zorgen dat u de beste begeleiding krijgt. Wij gaan u precies leren wat u wel en niet moet doen en zorgen ervoor dat u snel weer alles kunt doen zoals u dat voorheen gewend was.

Evolution

Hoe ziet een revalidatie er bij ons uit?

Onze praktijk is gespecialiseerd in (intensieve) revalidatie trajecten. Dat betekent dat wij u van begin tot einde van het traject kunnen begeleiden. Dit kan al beginnen voordat u bijvoorbeeld bent geopereerd. Ieder traject is maatwerk, dat betekent dat uw situatie en uw doelen bepalen hoe het traject eruit komt te zien.

We beginnen dan ook met het gezamenlijk opstellen van een plan voor de revalidatie. Hierbij bekijken we welke specialisten u kunnen helpen (fysiotherapeut, oefentherapeut, manueel therapeut) en welke manier van revalideren bij u past. Tijdens het revalideren, stellen we dit plan bij als dit nodig is. Zodat we altijd gericht blijven op uw doelen en uw gezondheid.

Bij welke revalidaties kunnen wij u helpen?

Wij kunnen u helpen bij het revalideren na een heup- of knieoperatie. Dit kan een operatie zijn waarbij u een nieuwe knie of nieuwe heup heeft gekregen. Of waarbij u bijvoorbeeld aan uw kruisbanden of meniscus bent geholpen.

Dit zijn intensieve operaties, waarna we met u gaan revalideren om weer zonder klachten de dagelijkse bezigheden te kunnen doen.

Maar we kunnen u ook al helpen voordat de operatie is uitgevoerd. U kunt zich bij ons dus voorbereiden op de operatie. Dit betekent niet alleen dat we u vertellen wat u kunt verwachten, maar we kunnen ook al aan de slag om u ook lichamelijk voor te bereiden op de operatie.

Door al voor de ingreep gericht te oefenen/training, kunnen we uw herstel na de operatie bespoedigen.

Revalidatie-Evolution-Fysiotherapie

Zo verloopt ons zorgtraject

Fase 1

Eerste 4 tot 6 weken

Het is belangrijk om snel na de operatie weer in beweging te komen, dit houdt de spieren soepel en beweeglijk. De eerste weken na de operatie richten we ons op pijnbestrijding, afname van zwelling en het herstellen van de mobiliteit van uw heup. U loopt in deze periode met krukken.

Fase 2

Na 6 weken

Uw herstel na de operatie is vanzelfsprekend niet alleen afhankelijk van de revalidatie. De conditie van het gewricht en de structuren rondom het gewricht, zijn sterk van invloed op het resultaat. We doen daarom oefeningen om de algehele spierkracht en conditie te verbeteren en de mobiliteit te vergroten. Een goede loophouding is hierbij belangrijk.

Fase 3

Terugkeer naar het normale leven, werk en sport

Wanneer de spierkracht en mobiliteit groot genoeg is, moet u weer zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Denk hierbij aan alledaagse dingen als lopen, fietsen, persoonlijke verzorging en het huishouden. Zelfs sporten kan weer, als u in goede conditie bent.

Evolution Fysiotherapie helpt u bij

nieuwe-heup-evolution-fysiotherapie

Nieuwe
heup

Door na de operatie met gerichte fysiotherapie te beginnen, zorgen we ervoor dat u weer volledig gebruik kunt maken van uw nieuwe heup.

nieuwe-knie-evolution-fysiotherapie

Nieuwe
knie

De operatie waarbij u een knie prothese krijgt, is een ingrijpende operatie. Hierdoor zit er ook een stevige revalidatie aan vast.

meniscus-operatie-evolution-fysiotherapie

Meniscus
operatie

Het is wetenschappelijk bewezen dat fysiotherapie zeer positief bijdraagt aan een goed herstel na een meniscus operatie.

voorste-kruisband-evolution fysiotherapie

Voorste kruisband reconstructie

Het revalideren van een gescheurde kruisband of het revalideren na een kruisband reconstructie, is een intensief traject.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

Wat ben ik blij dat ik deze fysiotherapeut heb gevonden. Wesley is een hele aardige en kundige fysiotherapeut met een no nonsense aanpak. Ik kan iedereen aanbevelen om naar dit centrum te gaan als er iets is. Bedankt voor alles!
Gilian Vette

Waarom kiezen voor Evolution Fysiotherapie voor uw revalidatie?

In een tijd waarin de zorg steeds meer volgens protocollen wordt uitgevoerd, blijven wij vasthouden aan persoonlijke zorg. Dat betekent dat u bij ons zoveel mogelijk met uw vaste therapeuten werkt en dat wij uw revalidatie zo flexibel mogelijk inrichten.

U kunt bij ons in de oefenruimte trainen, daar is altijd iemand om u bij oefeningen te helpen. Maar we kunnen u ook op weg helpen zodat u daarna veel thuis kunt doen. 

Maar de absolute kracht van ons praktijk, is de expertise die bij onze therapeuten aanwezig is. Deze kennis en ervaring maakt iedere keer weer het verschil voor onze cliënten. Wanneer u bij ons revalideert, dan wordt u altijd begeleid door een therapeut met specifieke kennis en ervaring. Hierdoor heeft u bij ons altijd de best mogelijke zorg.

Team-revalidatie-Evolution-Fysiotherapie
×